Kleurrijk Kookboek

Gepubliceerd op: donderdag 7 september 2017 - 07.44 uur

Kleurrijk Kookboek

Rhenen | Elst | Achterberg

Iedere dag weer, worden er in vele keukens maaltijden bereid. Wat er wordt gekookt is vaak afhankelijk van wat de kok in kwestie zelf van huis uit heeft meegekregen, of wat zijn of haar voorkeur is, hoe vaardig de bereider en hoeveel er te besteden is. Ook hebben de kooktijdschriften van de supermarkten of de kookprogramma’s op tv veel invloed op ons kookgedrag. We leren nieuwe technieken en over bijzondere ingrediënten. De Italiaanse en Indische keuken zijn al decennialang bekend, maar ook de Spaanse, Libanese, Marokkaanse of Mexicaanse keuken heeft veel te bieden.

Hoe kun je elkaar beter leren kennen dan tijdens een goede maaltijd? Koken en eten is een dagelijks terugkerende bezigheid, die door de meeste mensen als plezierig wordt ervaren. Het uitwisselen en uitproberen van recepten is aan de orde van de dag. Koken verbindt!

Enkele jaren geleden verscheen het kookboek Chef’s streken, een boek vol met heerlijke culinaire recepten en achtergrondinformatie rond koks, producten en leveranciers uit de regio. In dezelfde trant wordt er nu een Kleurrijk Kookboek samengesteld. Het idee achter dit kookboek is het verzamelen van recepten en verhalen van gewone inwoners van Rhenen, Elst en Achterberg, bekend en onbekend, met verschillende culturele achtergronden. Zoveel mogelijk nationaliteiten die in Rhenen vertegenwoordigd zijn nemen we op in het boek en uiteraard ruimen we ook plaats in voor de Hollandse stamppotten. De koks die tot nu toe hun recepten hebben gedeeld komen al uit 20 verschillende landen!

Het wordt een boek van ongeveer 120 pagina’s met op iedere dubbele pagina een recept, achtergrondinformatie over de persoon en het gerecht en foto’s. Niet alleen de koks, maar ook de fotografen en schrijvers komen uit onze gemeente.

Het Kleurrijk Kookboek wordt in november uitgegeven en gaat 10 Euro kosten. Een bijzonder cadeau voor in het kerstpakket of als relatiegeschenk!

Bent u geïnteresseerd? Volg dan de berichtgeving via http://www.vrouwendagrhenen.nl/kleurrijk-kookboek.html

Leden van de Bedrijvenkring Rhenen: