Gepubliceerd op: maandag 7 maart 2016 - 09.39 uur

Mini Masterclass online marketing: Rhenense Ondernemers bovenaan bij Google

Woensdag 17 februari 2016 werd in Hotel ’t Paviljoen voor de ondernemers van de Bedrijvenkring Rhenen de Mini Masterclass Online Marketing gegeven.

Ondernemer Lisette de Jong van Youngwise nam samen met contentspecialist Marco Geijtenbeek de Rhenense ondernemers mee op een reis door de online wereld. Talloze tips en trucs kwamen voorbij om ervoor te zorgen dat je bovenaan komt te staan in Google. En er komt nogal wat bij kijken, bleek wel tijdens het verhaal.

Lisette spitste zich toe op de vormgeving van websites en toonde wat de trends zijn voor nu en in de toekomst. Ook liet zij zien waar een website bezoeker naar kijkt, wat een bezoeker juist wel of niet prettig vindt en wat de gemiste kansen zijn als je niet bovenaan staat in de zoekresultaten. Want uit onderzoek is gebleken dat inmiddels gemiddeld 50% van de bezoekers via een mobiel apparaat een website bezoekt, terwijl slechts 80% van de sites hierop ingericht zijn.

Op de inhoud van de sites – content genaamd – gaf Marco toelichting. Wat moet je nu doen qua teksten, vormgeving, fotografie om ervoor te zorgen dat de zoekmachines de website goed kunnen oppikken. Daarnaast vertelde hij wat je kunt doen om de bezoekersaantallen op je website te verhogen door middel van het schrijven van blogs of nieuwsmailingen, toepassing van social media en bedrijfsfilms. Want ook daarmee wordt je website weer hoger geplaatst in de zoekmachines, aldus Geijtenbeek.

Tot slot gaf Lisette uitleg over verschillende online apps waarmee je eenvoudig je social media kunt beheren en waarmee je de bezoekers op je site kunt analyseren, zodat je daarop de site weer verder kunt verbeteren. Ten slotte is een website een werkwoord geworden en het bedrijf dat bovenaan staat maakt de meeste saleskans.

Het was een boeiende avond waarop de meeste ondernemers werden geïnspireerd om weer eens kritisch te kijken naar de eigen digitale presentatie en met de vele tips aan de slag te gaan.

Tenslotte werd de avond afgesloten met een gezellige netwerkborrel in de gezellige bar van hotel ’t Paviljoen.

Leden van de Bedrijvenkring Rhenen: