Gepubliceerd op: vrijdag 27 oktober 2023 - 11.30 uur

Uitnodiging bijeenkomst Energieaanpak Bedrijventerrein Remmerden 31 oktober 2023

Uitnodiging bijeenkomst Energieaanpak Bedrijventerrein Remmerden
31 oktober 2023 |16:00 uur | Pinkpro – Utrechtsestraatweg 198 – Rhenen (bedrijventerrein Remmerden)

Bericht voor ondernemers Bedrijventerrein Remmerden

 

Beste ondernemer van Remmerden,

Op 31 oktober presenteert Buro Loo de resultaten van het onderzoek ‘Energiegebruik door grootgebruikers’. Samen met u gaan we op zoek naar kansen om de netcongestie te omzeilen. Hieronder leest u daar meer over en nodigen wij u uit.

Wij zien u graag 31 oktober
U bent van harte uitgenodigd voor onze bijeenkomst op 31 oktober om 16.00 uur. De bijeenkomst is in het Theater van Pink Pro BV, Utrechtstestraatweg 198 in Rhenen. Buro Loo presenteert de resultaten van het onderzoek naar ‘Energiegebruik door grootgebruikers’ op bedrijventerrein Remmerden. Ook bespreken we de kansen voor een energiehub en individuele mogelijkheden. Na afloop is er nog een borrel.

Onderzoek naar energiegebruik
Buro Loo doet in opdracht van de gemeente sinds mei onderzoek naar het energiegebruik op Remmerden. Wim van den Dikkenberg van Buro Loo is bij ondernemers op Remmerden langs geweest om het huidige, maar ook het gewenste energiegebruik in beeld te brengen. Door slim samen te werken kan er mogelijk ruimte gevonden worden. Samen zoeken we naar mogelijkheden op Remmerden. Denk aan opwek door wind, de opslag van energie, gebruik van rivierwarmte of een centrale laadinfrastructuur in collectief eigendom.

Regionaal Energieteam Bedrijven (REB)
Vorige maand is het Regionaal Energieteam Bedrijven (REB) Regio Foodvalley gestart. Het REB Regio Foodvalley is een samenwerking van pilot-projecten op 8 bedrijvenparken in de Regio Foodvalley. Ondernemers in 6 gemeenten hebben de handen in elkaar gestoken. Ook zijn er 2 gemeenten die op een bedrijventerrein een eigen project draaien.

Het REB zet zich in voor energiebesparing, isolatie, groene energieopwekking en mogelijke opslag. Zij delen kennis en onderzoeken oplossingen voor netcongestie. Met als doel om samen vooruitgang te boeken. Het kernteam en lokale projectteams werken nauw samen met ondernemers, bestuurders en netbeheerders in verschillende pilotgebieden.

Vragen?
Neem dan contact op met projectleider Hester Weideman van het REB via [email protected] of via 06 50 56 89 66.

Met vriendelijke groet,
Ook namens gemeente Rhenen en Bedrijvenkring Rhenen,

Hester Weideman
Projectleider Energieaanpak Remmerden vanuit het REB

Agenda

  1. Opening door Hester Weideman
  2. Kennismaking met bedrijven die er voor het eerst bij zijn
  3. Presentatie resultaten “Energiegebruik door grootgebruikers” Remmerden
  4. Kansen op energiehub of individuele mogelijkheden
  5. Volgende bijeenkomst dinsdag 28 nov 16.00 met de resultaten van het onderzoek naar warmtebronnen die gasgebruik kunnen vervangen.
  6. Rondvraag
  7. Borrel

Het verslag van de eerste bijeenkomst kunt u opvragen bij de gemeente [email protected].

Als u er niet bij kan zijn, maar wel betrokken wilt blijven, kunt u dat naar Wim Haver e-mailen

Leden van de Bedrijvenkring Rhenen: