Gepubliceerd op: dinsdag 28 april 2020 - 19.03 uur

Voormalig voorzitter ontvangt koninklijke onderscheiding

Burgemeester van Rhenen, Hans van der Pas heeft afgelopen vrijdag vijf lintjes uitgereikt aan inwoners van zijn gemeente. Door de coronavirus maatregelen deed hij deze keer telefonisch vanuit de raadszaal onder het portret van de koning.

Eén van de lintjes ging naar voormalig voorzitter van de Bedrijvenkring Rhenen; André Toonen. en wordt ridder in Rhenen.

André is met zijn bedrijf Cunera vloerbedekking een begrip in Rhenen en ver daarbuiten. Daarnaast is hij actief binnen de textiel branche.

In 2012 was hij een van de grondleggers van de Bedrijvenkring Rhenen, een platform voor de bevordering van het ondernemerschap in de regio Rhenen, Elst en Achterberg. De Bedrijvenkring Rhenen is opgebloeid tot een 150 leden tellende bloeiende vereniging.

De huidige voorzitter Fius van Laar is zaterdag direct langs gegaan bij André om hem persoonlijk te feliciteren met zijn koninklijke onderscheiding en het 150-jarig bestaan van zijn bedrijf.

Fius overhandigde André een diner bon van ’t Kalkoentje, zodat we ook de lokale horeca middenstand steunen in deze bijzondere tijden.

Leden van de Bedrijvenkring Rhenen: