Gepubliceerd op: dinsdag 7 januari 2020 - 15.34 uur

Bedrijvenkring Rhenen geeft aan Jeugdfonds Sport

Afgelopen kerstvakantie heeft onze penningmeester Minko Garson namens Bedrijvenkring Rhenen een cheque aangeboden van €1.000,- aan de wethouder Sport & Cultuur, Simone Veldboer, en bestuurslid van het Jeugdfonds Sport Utrecht, Sanne Frequin, voor het Jeugdfonds Sport in Rhenen. Dit gebeurde na afloop van het zaalvoetbaltoernooi in sporthal ’t Gastland.

Bedrijvenkring Rhenen is een netwerk van ondernemers uit Rhenen en omstreken. Haar doel is het onderlinge contact tussen de ondernemers uit de regio Rhenen te versterken.

Bedrijven Kring Rhenen: “Ons kwam ter ore dat RDO Balije van Utrecht een bijdrage wilde doen ter hoogte van €5.000,- aan het Jeugdfonds Sport in Rhenen, maar dat er nog €1.000,- co-financiering werd gezocht. Graag dragen wij ons steentje bij door deze €1.000,- te doneren aan het Jeugdfonds. Wij vinden het namelijk belangrijk dat elk kind uit Rhenen de mogelijkheid krijgt om te kunnen sporten. Van sporten word je blij, actief, sociaal en het is ook nog eens goed voor je lijf. Wanneer je uit een gezin komt waar het geld elke week moet worden geteld om te kijken of de boodschappen nog kunnen worden betaald, dan weet je als kind dat bepaalde sporten te duur zijn. Wij vinden het belangrijk dat ieder kind zich kan ontwikkelen. Het moet niet uitmaken waar je wieg staat.”

Jeugdfonds Sport & Cultuur Rhenen
Het Jeugdfonds Sport betaalt de contributie/ voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is voor voetbal, judo, zwemmen of een andere sportieve activiteit. Er kan maximaal van € 225 per kind aangevraagd worden. Dit is inclusief eventueel benodigde attributen, zoals sportkleding. Meer informatie is te vinden via: www.jeugdfondssportencultuur.nl/utrecht. Behalve een Jeugdfonds Sport is er ook een Jeugdfonds Cultuur in Rhenen, waar een aanvraag voor culturele activiteiten kan worden gedaan, zoals dans, theater of muziekles.

Leden van de Bedrijvenkring Rhenen: