FOV

Gepubliceerd op: donderdag 7 september 2017 - 07.44 uur

FOV gaat bestuurlijk partnerschap aan met VNO-NCW

Foto: Martin Ruiter (links) en Ron van Gent (rechts) tekenen de overeenkomst onder toeziend oog van de afgevaardigde bestuursleden van de bedrijvenkringen.

De Federatie Ondernemerskringen Valleiregio (FOV) en VNO-NCW gaan nog intensiever samenwerken om een sterk ondernemersgeluid te laten horen in de Foodvalley regio. Dit doen ze door middel van een samenwerkingsovereenkomst die op donderdag 6 juli is ondertekend.

Martin Ruiter, voorzitter FOV: “We zijn enthousiast over deze stap. Nu kunnen we samen echt een vuist maken en staan we nog sterker in de driehoek overheid, onderwijs en bedrijfsleven.”
Het FOV bestaat uit de besturen van acht bedrijvenkringen uit Wageningen, Ede, Rhenen, Renswoude, Scherpenzeel/Woudenberg, Veenendaal, Nijkerk en Barneveld. Ron van Gent, directeur van VNO-NCW Midden en Martin Ruiter ondertekenden de overeenkomst tijdens een gezamenlijke vergadering in Lunteren.

Soepel partnerschap

Elkaar versterken, dat is het sleutelbegrip. Ron van Gent is daarom eveneens blij met de overeenkomst. “We zitten op één lijn en jagen hetzelfde doel na. Deze samenwerking is precies wat we nodig hebben: we infomeren elkaar bij het benoemen van zetels en consulteren elkaar over de voordracht. Dat resulteert in soepel partnerschap.”

Op regionaal niveau

Met de krachtenbundeling wil het FOV nog meer gestalte geven aan de gezamenlijke lobby voor ondernemers in de regio. VNO-NCW draagt zorg voor de belangenbehartiging van ondernemers met behulp van het kantoor in Apeldoorn. VNO-NCW en het FOV zullen samen met de bedrijvenkringen de lobbystrategie op regionaal niveau bepalen en de ondernemersagenda op de kaart zetten. In september volgt een bijeenkomst waarop die laatste wordt gepresenteerd.

Meer informatie:

Federatie Ondernemerskringen Valleiregio
Peter Pors, secretaris
0318-438487
[email protected]

Leden van de Bedrijvenkring Rhenen: