Gepubliceerd op: zaterdag 25 maart 2023 - 16.24 uur

Interessant bedrijfsbezoek aan Dromec BV te Rhenen

Donderdag 16 maart jl. bezocht een groot aantal leden van de bedrijvenKring Rhenen Dromec BV te Rhenen. Een parel van een bedrijf op de Utrechtse Heuvelrug met innovatie en maatwerk hoog in het vaandel. Bedrijfsbezoeken passen bij de visie van onze vereniging: dat je ondernemen samendoet en elkaar inspireert.

Na een welkomstdrankje en hapje dat werd verzorgd door Piatto uit Rhenen, nam directeur Cees Drost het woord. Cees vertelde hoe dit internationaal opererende familiebedrijf in 1996 is ontstaan vanuit het huis van zijn ouders. In 2012 nam Cees het stokje van zijn ouders over samen collega-eigenaar Geerart de Vree.

Inmiddels is het bedrijf alweer vele jaren gevestigd op Remmerden in Rhenen en uitgegroeid tot een internationaal opererende onderneming. “Wij zijn een engineering club die vanuit een productfocus opereert. Complexe aanvragen vanuit vele branches zien wij als een uitdaging”, aldus Cees. Het bedrijf krijgt opdrachten van over de hele wereld, van de maritieme wereld tot defensie. Veertig procent van de opdrachten komt uit Nederland en de overige zestig komt uit het buitenland.

“Transparantie en eigenaarschap voor en door onze medewerkers staan voorop. Zo kan iedereen in het speciaal door ons ontwikkelde softwareprogramma alle projecten zien, hoe het hiermee staat en wie eraan gewerkt heeft. Zelfs de financiën zijn voor onze medewerkers inzichtelijk. Wij werken met gedreven professionals. Op dit moment werken we aan ongeveer honderd grote en kleine projecten”, vertelt Cees. Het bedrijf levert maatwerk van A tot Z door op ingenieuze wijze lier-technologie in te zetten voor vele toepassingen.

 

Floating Solar Systems

In 2017 is het bedrijf met een nieuwe tak gestart: Floating Solar systems, expert en leverancier van drijvende zonneparken. General Manager Ralph van Dijk: “Doordat de eilanden met zonnepanelen, met behulp van lier-technologie, met de zon meedraaien, leveren de zonnecentrales 20 – 30% meer rendement op dan op land. De eilanden zijn eco-friendly en hebben een minimale impact op de ecologie. Door de ronde vorm blijven er veel open plekken bestaan tussen de eilanden. Deze open plekken bieden een prima verblijf voor vogels.”

De zonnecentrales zijn getest en geconstrueerd onder zware weersomstandigheden. De kennis die is opgedaan, heeft het bedrijf gebundeld in een speciaal Weather Risk Management systeem.

Na de presentaties, was er de gelegenheid om vragen te stellen en een kijkje te nemen in het bedrijf. Piatto uit Rhenen zorgde voor de inwendige mens met diverse overheerlijke hapjes en drankjes.

De Bedrijvenkring Rhenen bedankt Dromec BV hartelijk voor de gastvrijheid!

Leden van de Bedrijvenkring Rhenen: