Glasvezel aansluiting Remmerden

Gepubliceerd op: maandag 17 november 2014 - 13.06 uur

Remmerden sluit aan op glasvezel

Deze week wordt de eerste ondernemer op bedrijventerrein Remmerden in Rhenen aangesloten op het glasvezelnetwerk. Een belangrijke mijlpaal voor het bedrijventerrein en ICT dienstverlenerSPEYK.

Het glasvezelnet is mogelijk gemaakt door de intensieve samenwerking tussen de gemeente Rhenen, Bedrijvenkring Rhenen en initiatiefnemer SPEYK, een ICT dienstverlener uit Veenendaal. We zagen een behoefte bij de ondernemers naar meer bandbreedte en vanuit een gedeelde interesse zijn we samen gaan werken aan ons doel – Glasvezel voor Remmerden – vertelt Jessica Rentenaar, Marketing Manager van SPEYK. De goede samenwerking binnen de werkgroep en de medewerking van de ondernemers heeft ertoe geleid dat dat doel nu (bijna) is bereikt: Remmerden heeft voor de winter een glasvezelnetwerk.

In 2013 trapte SPEYK af met een vraagbundelingstraject. Het bedrijf heeft al eerder glasvezelnetwerken voor de zakelijke markt in Veenendaal gerealiseerd. De vraagbundeling verliep voorspoedig, met als resultaat dat op 1 september van dit jaar de aannemer (de glasvezelleverancier) kon beginnen met de eerste graafwerkzaamheden. Van midden oktober tot eind november werkt Unet aan de aanleg van het glasvezelnet en de aansluiting van ondernemers. SPEYK zal de diensten op het netwerk gaan leveren, zoals internet, telefonie, cloud diensten, etc.

De ondernemers op het bedrijventerrein beginnen al aardig warm te lopen voor glasvezel. Bij de vraagbundeling lag de participatiegraad op 23%. Sinds de aannemer daadwerkelijk met de graafwerkzaamheden is gestart, zien we dit percentage groeien, zegt Rentenaar. De ondernemers die hebben ingetekend voor het project zijn erg enthousiast dat zij binnenkort glasvezel tot hun beschikking hebben. Het huidige netwerk was sterk verouderd en daardoor ondervinden veel bedrijven problemen bij het werken. Het internet is traag, het uitwisselen van data levert veel frustraties op en voor het maken van een back-up moet je veel geduld hebben. Veel bedrijven zien in dat een toekomstvaste verbinding noodzakelijk is voor de bedrijfscontinuïteit. Door ontwikkelingen zoals het nieuwe werken verwacht SPEYK in de toekomst een sterke groei van het aantal ondernemers op het netwerk.

Leden van de Bedrijvenkring Rhenen: